Dit evenement is voorbij.

29.06.2020 – 31.08.2020

Straatanimatie op zaterdag in het centrum van Oostkamp

Programma:
Zaterdag 4 juli
- Steltenact De Giraffen: levensgrote giraffen, statig en onverstoorbaar, af en toe hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen of een bezoeker te begroeten of te besnuffelen.
- Tom & Tom & Tom: de drie oudjes halen het beeld onderuit dat oud worden ook oud zijn betekent. Ze vieren het leven volop. Ze kruipen in lantaarnpalen, dansen op reggaemuziek of werken zich in onmogelijke posities.
- Hilde Van Laere aka Brise l’Ame SoLaere: deze Oostkampse singer-songwriter brengt een tongue drum performance.

Zaterdag 11 juli
- Luciano Figaro: is hij operazanger of ijscoman? Of misschien wel allebei? IJsco Figaro zingt altijd vrolijke operamelodietjes totdat er iets vreselijk misgaat met zijn ijs. Dan zijn de liedjes ineens niet meer zo vrolijk. Gelukkig helpen de kinderen hem met het oplossen van het probleem. Hij kan weer vrolijk zingen en de kinderen worden getrakteerd op een heerlijk ijsje.
- Duo Diesel: acrobaat Tonny Mulder en jongleur/koorddanser Marco Bonisimo brengen absurd circustheater, waarbij er ook gelachen mag worden.

Zaterdag 18 juli
- De politie te paard: deze agent van de bereden politie heeft van alles in petto: alcohol- en veiligheidscontroles, het op geheel eigen wijze in goede banen leiden van het verkeer, een merkwaardig opsporingsbevel,…
- Steltenact World of Colours: steltenlopers gehuld in prachtige kostuums met de meest uitbundige kleuren. Als ze bewegen, dansen hun gewaden mee. Je krijgt het effect van een zee van kleuren, die op een spectaculaire wijze langs de toeschouwers golft.
- 'Midzomer Vertelsels, een caleidoscoop van op-lichtende verhalen, voor jong en oud' door De Op-Lichters: dit Brugs Vertelcollectief vertelt verhalen, al dan niet waar gebeurd, maar altijd alsof het waar is. Bij de Op-Lichters sluiten enkele studenten 'spreken en vertellen' en 'verteltheater' van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) aan.

Zaterdag 25 juli
- Die Verdammte Spielerei: het zotste wandelorkest van het Westelijk Halfrond. Ze marcheren fier als een fanfare en samen zorgen ze voor typische fanfaremuziek, een polka, een radiomelodie, een vleugje klassiek of een andere geestige verrassing.
- Steltenact Zirkus: twee circusdirecteuren hebben nood aan aandacht en ruilen hun circustent voor de straat. Dit doen ze samen met één van hun meest opvallende artiesten.
- Marco Solo: Marco is een (voetbal)jongleur en acrobaat met gevoel voor poëzie en theater. Hij staat meermaals vermeld als recordhouder jongleren in het Guinness Book of Records.

Zaterdag 8 augustus
- Harley Junior: deze bijzondere personages dragen maskers die nog het meest aan stripfiguren doen denken. Ze zijn onderweg op hun veel te kleine motor, die niet hoger dan de knie reikt. Ze maken van alles mee, steeds afhankelijk van wat er op hun pad komt en waar het publiek ze toe uitdaagt. Af en toe stappen ze af en spelen ze een korte theaterscène. Ze zijn ontwapenend, eigenzinnig en komisch tegelijk.
- De Toâpe Geraapte: een grappig orkest met rondwandelende halve garen. Ze brengen liedjes die elke vrouw charmeren.

Zaterdag 22 augustus
- Hout & Hout: helemaal van hout bewegen deze maskerpersonages zich voort op wind- en zonne-energie, samen op weg naar een duurzame wereld. Onopgemerkt gaat dat bepaald niet. Hun gewrichten piepen en kraken dat het een lieve lust is. Met hun graskoffer, eco-globe en andere ‘groene’ items zijn ze onderweg in hun eigen wereld. Bomen omhelzen, water drinken uit een boomgieter of het zaagsel in hun hoofd nog eens bijvullen … ze zijn tot alles in staat.
- Steltenact De Struisvogels: deze struisvogels zijn geweldig trots op hun prachtig verenkleed. Ze stappen parmantig en onbevangen rond. Af en toe zijn ze een tikkeltje brutaal.

Zaterdag 29 augustus
- Steltenact Levende Bomen: een prachtig groen spektakel. Langzaam komen ze in beweging en verschijnen exotische figuren op stelten. Je wandelt door het mysterieuze bos dat zij samen vormen.
- Nellie, het liefste nijlpaard ter wereld: Alki zag onmiddellijk aan haar lieve ogen dat grote Nellie een klein hartje heeft. Af en toe krijgt ze wel de bibber van haar enorme muil als ze moet geeuwen. Soms hebben ze wel eens ruzie. Alki wil haar van alles leren en nijlpaarden zijn nu eenmaal niet zo snel van begrip. Als je goed kijkt, kun je aan haar oren zien of Nellie goedgeluimd is en misschien doet ze wel een dansje. Wanneer haar neus, ogen en oren tegelijk bewegen, kan ze heel verrassend uit de hoek komen.
- Time: deze twee rijdende uurwerk-mobielen zullen de tijd op een zeer aangename manier laten voorbijgaan. Soms kan de tijd ook stilstaan…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Centrum Oostkamp
Sint-Pietersplein 1
8020 Oostkamp
Google Maps

Tijd
29.06.2020 – 31.08.2020

Categorie
Markt of braderie

Organisator
Gemeentebestuur Oostkamp

Prijs
Gratis