Dit evenement is voorbij.

30.11.2019 – 29.12.2019

Brugge Foto Festival

In de donkerste weken van het jaar loopt in Brugge de 6de editie van Brugge Foto, het stadsfestival fotografie met boeiende tentoonstellingen én een extra programma. Brugge Foto is een uniek evenement met tentoonstellingen fotografie op 13 locaties in het centrum van Brugge. Ze vormen een mooi traject met alle expo’s op wandelafstand.

Het festival getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire verhalen, fotografische essays, hedendaagse conceptuele fotografie en de zoektocht naar een connectie met andere media. Belgische en buitenlandse fotografen tonen hun fotoprojecten. Op het programma staan zowel aankomende talenten als toonaangevende fotografen.

In de voormalige showroom van het bedrijf Van Marcke wordt onder de titel ‘Changing Perception. Female Portraits 1920 – 2020’ een unieke collectie vrouwenportretten gepresenteerd van topfotografen, die de geschiedenis van de fotografie hebben bepaald. We kunnen werk bekijken van o.a. Edward Steichen, Eugene Smith, Andre Kertesz, Irving Penn en Helmut Newton. Het Gezelle Museum pakt uit met werk van 4 fotografen waarbij de link met de poëzie hoorbaar is. De tentoonstelling van Joost Vandebrug over de straatkinderen van Boekarest in het Concertgebouw is gelinkt aan het seizoensthema ‘We zijn weer velen’. 44 Gallery presenteert onder de noemer Backyard Explorers zorgvuldige selecties uit het oeuvre van de Zweedse topfotograaf Gunnar Smoliansky en de naar Australië uitgeweken Belgische fotograaf Wouter Van de Voorde.

Er zijn ook extra activiteiten: de Donkerste Kamer op 21 dec. in het Concertgebouw en op 19 dec. Breedbeeld in gesprek in het Stadhuis Brugge. In 44 Gallery is er een permanente bookshop.

Brugge Foto ontplooit zich ten volle van 30 november tot 29 december 2019. De expo ’s zijn open van donderdag tot zondag, van 14:00 tot 18:00 uur. Sommige expo ’s hebben andere of ruimere openingstijden, daarom checkt u best nog eens alles voor u uw bezoek plant.
Brugge Foto is een gratis festival voor Bruggelingen. Wie niet in Brugge woont, betaalt een combiticket van 12 € voor de expo ’s in het Concertgebouw, het Volkskundemuseum en het Gezellemuseum op de andere 10 locaties is de toegang ook voor hen gratis.

Brugge Foto is een samenwerking van Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Stedelijke Academie Brugge DKO, Concertgebouw Brugge, Het Entrepot, De Republiek, Snuffel Hostel, 44 Gallery en Breedbeeld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Diverse locaties
Diverse locaties in Brugge z/n
8000 Brugge
Google Maps

Tijd
30.11.2019 – 29.12.2019

Categorie
Festival

Organisator
Brugge Foto