29.03.2023 18:30–19:30

Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vanbemden - La Serenata

Sopraan Noémie Schellens en gitarist Maarten Vandenbemden brengen je serenades van onder de Napolitaanse zon tot in de geurige tuinen van Aranjuez. Zanger, acteur en rasverteller Pieter Embrechts zorgt voor prachtige liefdesgedichten, verhalen en songs over de liefde.

Een poëzie- en operaconcert waarin de liefde, in al haar grillen en gedaanten, bezongen wordt.

In het zuiden van Italië wordt tot op vandaag de traditie van de 'serenata' in ere gehouden: de avond voor het huwelijk begeeft de bruidegom zich met gevolg naar het huis van de aanstaande bruid om onder het balkon de Liefde en het Leven te bezingen.

Maar waarom zou het altijd de man moeten zijn die deze serenade brengt? Is dat nog wel van deze tijd? Dat hoeft toch niet. En al zeker niet als er een weergaloze operadiva als sopraan Noémie Schellens in de buurt is. En waarom zou het een heel gevolg muzikanten moeten zijn als er toevallig een wonder van een gitarist mee op het podium staat die Maarten Vandenbemden heet?

Zanger, acteur en rasverteller Pieter Embrechts is de bard van dienst met prachtige liefdesgedichten, verhalen en songs over de lenige liefde. Samen brengen ze een lofzang op de liefde in een goddelijke setting: de Sint-Barbarakerk. Halleluja!

Locatie
Sint-Barbara Kerk
Gehuchtstraat 186
1640 Sint-Genesius-Rode
Google Maps

Tijd
29.03.2023 18:30–19:30

Categorie
Concert

Organisator
GC de Boesdaalhoeve

Prijs
€20 Basistarief