26.05.2024 – 11.08.2024

100 jaar De wereld van Kina: Kruidenwandeling | Magische planten

Laat je door herboriste Martine Van Huffel mee op pad nemen in de magische plantentuin van De wereld van Kina. Op deze wandeling richten we onze blik op de rol en symboliek van planten in alle culturen. 

In alle culturen hebben planten een belangrijke rol gespeeld in rituelen en ceremonieën. Planten werden gebruikt om het kwade af te weren, als offergave, om de toekomst te voorspellen, om je lot te bepalen, om liefde aan te trekken of om geluk te vinden. Planten hebben ook steeds een symbool functie gehad, denk aan de roos als symbool voor liefde en rozemarijn als symbool voor herinnering. In de kunst , niet alleen in schilderkunst maar ook in poëzie vinden we talrijke verwijzingen en maakt men graag gebruik van de beeldende kracht van planten.

Over Martine

Martine Van Huffel werkte jarenlang als verpleegkundige en is al 25 jaar actief als herboriste. Als lesgever aan de Syntra-opleidingsinstituten en de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg leidde ze verschillende generaties herboristen op. Ze gaf reeds honderden lezingen en workshops over medicinale planten en is auteur van drie kruidenboeken voor kinderen.

Locatie
De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55
9000 Gent
Google Maps

Tijd
26.05.2024 – 11.08.2024

Categorie
Begeleide uitstap of rondleiding

Organisator
De wereld van Kina: de Tuin

Prijs
€0 Basistarief