Dit evenement is voorbij.

07.07.2019 – 25.08.2019

Onverbloemd

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een tiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven 'Onverbloemd' werk te presenteren. Er wordt in situ gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur, de actualiteit of de historiek, wordt bestaand werk aan de locatie verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Peter Simoen, Saskja Snauwaert, Peter Defurne, Christophe Denys, Alexander Bossuyt, Thomas Eggermont, Lies Caeyers, Harlinde De Mol, Dominiek Colpaert, Erien Withouck, Leen Vandierendonck, Sien Godderis en Hans Defer.

Van de deelnemende kunstenaars kon je reeds werk zien in Maison Blanc, museum M, MuZee, het MAS, op Watou en in diverse galerijen nationaal of internationaal. Allen hebben ze vroeger of nu West-Vlaamse connecties.

Een zeer fijn gezelschap!

'Onverbloemd' handelt over de gelaagdheid van de verbeelding, de poëzie van de realiteit, de confrontatie met elkaar en met de omgeving. Hoe gaan we om met afbakening en grenzen, communicatie, actualiteit en verleden? Het gaat over het bewust beleven maar ook over soms te vlug voorbijgaan aan de essentie. Het gaat over het zetten, respecteren of net overschrijden van een lijn, het gaat over de details die we over het hoofd zien en de ruime interpreteerbaarheid van ons bestaan.

Het gaat over het punt waarop we kiezen tussen mee dobberen op de stroom of in confrontatie gaan. Met onszelf, met de natuur, met de ander, …

Stad onderstroom landt deze editie met de expo 'Onverbloemd' opnieuw in een uitdagende omgeving.

Ook het project ‘Isara’ van kunstenaar Sven Verhaeghe wordt in de expo geïntegreerd.

Het ecologische, het herwerkbare en het inventieve komt opnieuw aan bod.

Naast de presentatie van sterk hedendaags werk is er dit jaar ook ruimte voor gegidste nocturnes, muzikale interventies, culinaire hoogdagen en vooral veel fijne ontmoetingen.

De torens van de Bloemmolens zijn met 'Onverbloemd' deze zomer voor twee maand een artistiek rustpunt, een smeltpunt van invloeden, een ontmoetingsplaats voor zoekende zielen. We nodigen iedereen uit om op ontdekking te gaan in deze artistieke oase en tijdelijke vrijplaats.

Met steun van Verdium Development.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Industrieel pand Bloemmolens Diksmuide
Beerstblotestraat
8600 Diksmuide
Google Maps

Tijd
07.07.2019 – 25.08.2019

Categorie
Tentoonstelling

Organisator
Muziekclub 4AD

Prijs
Gratis

Meer info