22.04.2021 – 06.06.2021

Lost & Found

Hangar presenteert «Lost & Found», een selectie van werken van hedendaagse kunst, door de ogen van twee verzamelaars. De tentoonstelling is een gelegenheid voor twee gepassioneerde connaisseurs om de kunstwerken die ze in de loop der jaren hebben verworven samen te brengen. De tentoonstelling is ook een gelegenheid om te laten zien hoe fotografie een integraal onderdeel is van een hedendaagse kunstcollectie.

«Lost & Found» is waar verloren (en gevonden) voorwerpen worden bewaard. Is een kunstcollectie niet alleen een verzameling van verloren en gevonden voorwerpen ? Verliest een kunstenaar een werk wanneer hij het aan een verzamelaar verkoopt ? Bezit een verzamelaar volledig een kunstwerk ?

Kunstenaars : Enric Farrés Duran, Pierre Gerard, Suchan Kinoshita, Emmanuelle Lainé, Pere Llobera, Benoît Maire, Mathieu Mercier, mountaincutters, Roman Ondak, Pratchaya Phinthong, Stéphanie Saadé, Ariel Schlesinger, Luis Urculo, Chaim Van Luit, Pep Vidal, Oriol Vilanova.

Biografieën:
De Franse schrijver en filmregisseur Edgard F. Grima, gevestigd in Parijs, kocht in 2014 voor het eerst een kunstwerk. Zijn collectie bestaat voornamelijk uit conceptuele kunst en stelt vooral vragen over het creatieve proces, de taal en schrijven.

Christophe Veys, een Belgische kunsthistoricus gevestigd in Brussel, geeft les aan ARTS²-Mons. Al 26 jaar lang is de Veys-Verhaevert-collectie opgebouwd rond het idee van dagelijkse poëzie.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Hangar — Art Center / Gallery
Kasteleinsplein 18
1050 Elsene
Google Maps

Tijd
22.04.2021 – 06.06.2021

Categorie
Tentoonstelling

Organisator
Hangar — Art Center / Gallery

Prijs
  • Basistarief: 5,00 €
  • Kinderen: 0,00 €
  • Jongeren: 3,00 €
  • Senioren: 3,00 €
  • Werkzoekenden: 3,00 €

Reservaties
025380085