Dit evenement is voorbij.

08.08.2020 – 29.08.2020

BabelBad - poëzie en muziek - AFGELAST

Elke zaterdag van augustus dompelt een curator met een anderstalige achtergrond je onder in een bad vol poëzie en muziek. Dankzij de BabelBühne op de Dam en ga je op wereldreis in eigen stad!

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn alle activiteiten van de BabelBühne afgelast.


Zin in een mix van poëzie, muziek, performance en alles daartussen? Neem dan een figuurlijke plons in het BabelBad, een literair openluchtsalon, gecureerd door een dichter/auteur met een anderstalige achtergrond, bijgestaan door dichter en performer Maud Vanhauwaert.


PROGRAMMA


zaterdag 8 augustus

15 tot 17 uur | Archipelsite Dam 


De eerste curator die de Bühne overneemt komt al meteen in tweevoud: Yves Kibi Puati Nelen en Cleo Klapholz zijn twee woordkunstenaars met een geweldige passie voor taal. De twee trotse Antwerpenaars met respectievelijk Congolese en Ashkenazi roots proberen het woord als heelmiddel in te roepen. Proza-K is hun geesteskind en biedt een platform voor jonge, beginnende Antwerpse dichters. Yves Kibi Puati Nelen is al van jongs af aan aangetrokken tot de enigmas van de Nederlandse taal. Hij tovert met alliteraties en linguïstische paradigma's en creëert zo zijn eigen stijl. Cleo Klapholz slorpt de letter in haar geheel op en spuwt die uit wanneer het leven haar teveel wordt. Het woord is haar hulpmiddel om die woelige rit des levens te overleven. 


Online lanceren ze podcasts met spilfiguren uit het Antwerpse culturele landschap, offline organiseren ze binnenkort literaire avonden en dichterlijke ondersteuning van muzikale projecten. Benieuwd hoe ze het eerste Babelbad zullen helen met hun woorden? Kom dan samen met hen een duik in het diepe nemen!
zaterdag 15 augustus

15 tot 17 uur | Archipelsite Dam

De tweede curator van BabelBad is de Pools-Belgische filosofe en schrijfster Alicja Gescinska.

 


zaterdag 22 augustus

15 tot 17 uur | Archipelsite Dam

Met Mustafa Kör als curator. Deze schrijver en dichter was in 2008 stadsdichter van Genk. Zijn poëziedebuut 'Ben jij liefde' kreeg veel lof en werd genomineerd voor de Theater aan zee-debuutprijs. 

 


zaterdag 29 augustus

15 tot 17 uur | Archipelsite Dam

Met Winny Ang als curator. Winny Angs wortels leiden naar Indonesië, China en België. Vanuit een tomeloze passie voor creatieve, transculturele wegen in onze maatschappij schreef ze drie kinderboeken.

18 tot 20 uur | Archipelsite Dam

Amina Belôrf is maatschappelijk assistente en columniste. Zij dompelt je voor een laatste keer onder in de babel-magie.
De BabelBaden zijn gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Bij de infostand van bibliotheek Permeke vind je een greep uit de anderstalige collectie voor kinderen en volwassenen van de bib en kan je ook laten weten wat er volgens jou nog ontbreekt in de internationale collectie van Permeke.
Kijk op de website van Rooftoptiger voor meer informatie over de BabelBühne, met ook BabelFabel, BabelBouf, BabelBalance, Babelbrunch, ZwerfBib en Radio Babel.
BabelBad is een organisatie van kunstenaarscollectief Rooftoptiger en Maud Vanhauwaert in samenwerking met Behoud de Begeerte en Antwerpen Boekenstad, met ondersteuning van Het Oude Badhuis en Bibliotheek Permeke. Het is een onderdeel van de zomerprogrammatie van BabelBühne, platform voor meertalige ontmoeting in Antwerpen-Noord.
Locatie
Archipelsite
tegenover Lange Lobroekstraat 77
2060 Antwerpen (Dam)
Google Maps

Tijd
08.08.2020 – 29.08.2020

Categorie
Type onbepaald

Organisator
Rooftoptiger, Maud Vanhauwaert, Behoud de Begeerte, Bibliotheek Permeke

Prijs
Gratis

Meer info