Dit evenement is voorbij.

18.11.2019 – 21.03.2020

Schrijfwedstrijd puntdicht - Dicht mee in de poëzieweek!

In het kader van Gedichtendag en de Poëzieweek 2020 gaan we op zoek naar schrijftalent met gevoel voor humor. Waag je kans en schrijf een puntdicht! We belonen de winnaars met een mooie prijs en plekje voor het winnende gedicht in de bib.

Wat is een puntdicht?
Een puntdicht is een kort gedicht met een komische inhoud.
Een simpele definitie, weinig voorschriften. Er lijkt dus makkelijk aan te voldoen. Vergis je niet. ‘Nog redelijk kort’ is voor een puntdicht vaak al te lang. De 14 verzen van een sonnet bijvoorbeeld zijn er sowieso al teveel. En humor lijkt makkelijk maar is vaak een best moeilijk gegeven. In de praktijk zijn er twee komische stijlfiguren die vaak in puntdichten voorkomen en er dus het humoristische karakter van bepalen:
• de woordspeling: de dichter speelt met de dubbele betekenis van een woord
• de pointe: een onverwachte, komische wending tegen het eind van een gedicht

Wedstrijdreglement
• Je schrijft een/enkele puntdichten volgens de definitie van het genre die je hierboven vindt en die we voor deze wedstrijd hanteren.
• Je stuurt 1 tot maximaal 3 gedichten in. Inzendingen met grotere aantallen zullen in hun geheel niet weerhouden worden.
• Plagiaat is (uiteraard) volledig uit den boze! Wie er op betrapt wordt, gaat er onverbiddelijk uit, ook wat eventuele correcte inzendingen betreft.
• Inzenden kan via bibliotheek@leuven.be met de vermelding ‘puntdicht’. Je inzendingen kan je ook op papier afgeven in de hoofdbibliotheek (of een bibliotheekfiliaal). In beide gevallen je naam en je contactgegevens mee indienen!
• Inzendingen moeten ingediend zijn ten laatste op zondag 5 januari 2020 om 23:59 uur.
• Een bibliotheekjury van 5 personen zal de puntdichten anoniem beoordelen en de winnaars selecteren en rangschikken. Winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. De uitslag is definitief en er wordt niet over gecorrespondeerd. Mooie prijzen liggen klaar!
• De winnende gedichten krijgen een prominente plek in de bib tijdens de Poëzieweek 2020

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
De Bib Leuven
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven
Google Maps

Tijd
18.11.2019 – 21.03.2020

Categorie
Cursus of workshop

Organisator
De Bib Leuven

Prijs
Gratis

Meer info