Meer had hij niet nodig

Alex Gentjens

2020, Boekscout

[FLAPTEKST] Een man van middelbare leeftijd rijdt al dagen in zijn Datsun door de stad. Hij denkt niet aan verdwijnen. Hij denkt aan alles wat hij had: een vrouw, een kind, een huisje in een steeg. Hij denkt aan iedereen die hem vergat. Maar hij heeft hoop dat er ergens iemand is die iets wil geven om een mensenleven. In 'Meer had hij niet nodig' verpakt Alex Gentjens alledaagse dingen in uitdagende en speelse poezie. De balans tussen melancholie en luchtigheid helpt de lezer aan het einde van een lange dag te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. 'Meer had hij niet nodig' is een meeslepende bundel over geboorte en dood en alles wat daartussen zweeft.

66 pagina's

Een leeg wit hoofd

Alex Gentjens

2018, Uitgeverij Vliedorp

[FLAPTEKST] 'Een leeg wit hoofd' gaat over geboren worden in een groot Vlaams katholiek gezin en opgroeien in een klein dorp in de Antwerpse Kempen.

'Een leeg wit hoofd' gaat ook over afscheid nemen en een grens overschrijden, op zoek naar nieuw geluk, naar een nieuw leven, nieuwe hoop.

En ten slotte gaat 'Een leeg wit hoofd' ook over thuiskomen. Over verhuizen en opnieuw thuiskomen. Over vallen en opstaan. Met een leeg wit hoofd.

58 pagina's

Laatste aanpassing: ongeveer 1 maand geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.