Deadline: 02.04.2021 23:59

Bijna nabij: Poëziewedstrijd OC De Nieuwe Vaart

Organisatie: OC De Nieuwe Vaart

Het Orthopedagogisch Centrum Nieuwe Vaart te Gent begeleidt kinderen met gedrags- en emotionele problemen en hun context. Het OC Nieuwe Vaart organiseert een poëziewedstrijd met als thema ‘Bijna nabij’.

Iedereen kan deelnemen, met uitzondering van de juryleden. Elke deelnemer mag meerdere gedichten indienen. De volledige opbrengst van de poëziewedstrijd gaat naar de werking van OC Nieuwe Vaart. Voor 1 gedicht dient 10 € inschrijvingsgeld betaald te worden. Voor elk volgend gedicht bedraagt het inschrijvingsgeld 5 €. 

In aanloop naar de gedichtenwedstrijd kunt u ook postkaarten met een gedicht bestellen. Hier vindt u meer info over de postkaarten, en via dit formulier kunt u ze bestellen (€ 8/ pakket van 5).

De beoordeling van de gedichten gebeurt in twee stappen. Een volwassenenjury stelt uit de inzendingen een shortlist van de best gesmaakte gedichten op. Uit die shortlist zal een kinderjury, bestaande uit kinderen van het OC Nieuwe Vaart, het winnende gedicht kiezen.
Dit gedicht wordt afgedrukt op een groot bord en zal worden uitgehangen op een buitengevel van het OC Nieuwe Vaart.
Gedichten kunnen worden ingestuurd tot 2 april 2021. Het winnende gedicht wordt onthuld op 12 mei 2021. Hoe dat zal gebeuren, hangt af van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Het volledige wedstrijdreglement vind je hier: https://www.oc-nieuwevaart.be/po%C3%ABziewedstrijd

Verdere info over de wedstrijd kun je bevragen via poeziewedstrijd@oc-nieuwevaart.b

Reglement: oc-nieuwevaart.be/po%C3%ABziewedstrijd