De deadline van deze wedstrijd is voorbij.

Deadline: 23.01.2022 23:50

Open Call: de VONK

Organisatie: Vonk&Zonen

De VONK is een nieuwe, jaarlijkse terugkerende werkruimte die wordt toegekend aan een concept voor een literaire creatie, project of performance van een literaire maker, makersduo of collectief. Ben jij een woordkunstenaar, schrijver, spoken word artiest of op een andere manier met woord bezig en heb jij een concreet plan, idee of een concept? Dan is dit je kans om de stap te zetten op weg naar de realisatie hiervan. 

Het team van VONK&Zonen maakt, aangevuld met een leescommissie, een preselectie van zes concepten. De leescommissie bestaat dit jaar uit Michaël Vandebril (VONK&Zonen), Dave Van Gestel (VONK&Zonen), Pim Cornelussen (VONK&Zonen), Kim van Kaam (De Nieuwe Oost/Wintertuin) en Tülin Erkan (auteur). 

Tijdens de Pitchdag krijgen deze zes makers vervolgens de kans om hun plan te presenteren. Een vakkundige jury bestaande uit Cees Vossen (Moussem), Bijke Aarts (Tilt) en Stine Sampers (KAAP) beloont het uitgekozen concept met De VONK bestaande uit een vrij in te zetten werkbudget van € 7.500 en om de realisatie van het plan in 2023 onder de vleugels van VONK&Zonen uit te werken. VONK&Zonen voorziet productionele, artistieke en zakelijke omkadering van het gekozen project. Dit betekent dat VONK&Zonen met de gekozen maker een realistische begroting maakt en eventueel samen op zoek gaat naar aanvullende middelen en partners.

Reglement: vonkenzonen.be/culture/de-vonk