04.09.2023 – 25.06.2024

Creatief schrijven

Heb je altijd graag geschreven? Of wil je ontdekken of het iets voor jou is? Dan is de cursus ‘Schrijven’ aan Academie ‘De Vonk’ in Haasrode en Oud-Heverlee misschien iets voor jou. De cursus beslaat drie jaar en is vooral gericht op de literaire praktijk. Schrijfervaring is niet noodzakelijk. Leeftijd speelt geen rol. De leeftijd van de deelnemers varieert meestal tussen 22 en 65 jaar.

Wat leer je?
In het eerste jaar krijg je een degelijke basis in schrijftechnieken, zowel wat betreft proza als poëzie. Je experimenteert met diverse stijlen en gaat op zoek naar je eigen stijl. Via creatieve opdrachten vang je de zoektocht aan naar thema's die je boeien.
Tijdens het tweede jaar oefen je verschillende genres, o.m. het kortverhaal, reisverhalen, columns en cursiefjes, monologen en ook de klassieke genres die nog steeds relevant zijn, zoals sprookjes, mythes en legenden.
In het derde jaar schrijf je, onder begeleiding, een eindwerkje in een zelfgekozen genre. Wil je daarna nog verder, dan is er de vervolgopleiding: een schrijfatelier waarin je wordt begeleid en gecoacht bij het schrijven van jouw roman, dichtbundel, kinderboek, toneelstuk of filmscript.

Wat doen we?
Je krijgt grondige feedback op je teksten in een veilige, opbouwende sfeer. We lezen en bestuderen natuurlijk ook teksten van onze grote voorbeelden en gaan af en toe op theaterbezoek of naar een literair evenement. Want goed schrijven, leer je ook door te kijken hoe anderen het aanpakken.
Docenten: Leen van den Berg, Beatrijs Peeters, Reinout De Pauw, Harlinde Bormans

Waar en wanneer?
De opleiding bestaat uit een wekelijks lesblok van 3 lesuren. De lessen van het eerste jaar gaan door op maandagavond (19 tot 22u). Bij voldoende inschrijvingen komt er ook een ochtendgroep op dinsdag (9u30-12u30). Op maandag 4 september en dinsdag 5 september is er een eerste bijeenkomst voor alle geïnteresseerden in de school in Oud-Heverlee, Dorpsstraat 81, op de hoek met de Waversebaan. Je krijgt dan alle info over de opleiding en je kan dan ook een proefles volgen.

Directe busverbindingen met o.m. Leuven - gratis parking voor de deur.

Heb je interesse, wil je je plekje reserveren, of heb je nog vragen en wil je een proefsessie volgen: MAIL DAN NAAR: Harlinde Bormans – harlinde.bormans@academiedevonk.be – 0479 31 67 65. Laat weten of je kiest voor de groep op maandagavond of de groep op dinsdag overdag.

Inschrijven kan online vanaf 23 juni om 16u tot uiterlijk 30 september via www.mijnacademie.be/academiedevonk
of via het secretariaat: Chris Vanhoven - A. Verheydenstraat 19
3053 Haasrode, 016/ 39 41 82
secretariaat@academiedevonk.be   

Locatie
Gemeentelijke basisschool De Letterberg
Dorpsstraat 81
3050 Oud-Heverlee
Google Maps

Tijd
04.09.2023 – 25.06.2024

Categorie
Lessenreeks

Organisator
Academie de Vonk - www.academiedevonk.be