Dit evenement is voorbij.

07.02.2024 – 04.03.2024

Fotografiecircuit - Wiete Andrasch - Can you see me?

Can you see me? is de zoektocht van Wiete Andrasch naar de esthetische gelaagdheid en poëzie van steden en hun bewoners. Vooral de densiteit en superdiversiteit van de steden Berlijn en Antwerpen blijven haar fascineren en inspireren.

De wereld is complex en zo zijn wij; mensen met diverse achtergronden, overtuigingen, geloof, waarden, kwetsuren, verlangens… Er is zoveel meer dan één perspectief en ook zoveel meer dan één laag. Steden zijn het epicentrum van deze (culturele) complexiteit. Nergens weerklinkt het diverse geroezemoes aan mensen, talen, culturen, architectuur… luider, nergens botsen complexiteit en schoonheid zo op elkaar en vormen ze samen een nieuwe esthetiek.  

Wiete Andrasch houdt ervan om de wereld rond om haar heen te observeren, te onderzoeken, te reflecteren, te bevragen en te tonen via taal en lens.

In deze straatfotografiereeks legt zij soms de focus op het compositorische van kleuren, soms op de poëzie van een vuil treinraam. Beiden vormen een laag of een detail van een groter geheel. In andere beelden is het de reflectie van passanten die samensmelten met een model op een billboard of de stedelijke architectuur die een reflectie van haar bewoners naar haar lens terugkaatst. 

Hoe mooi kan complex zijn? Hoe vertel je over het leven in een stad en het (gereflecteerde) individuele verhaal van haar bewoners en, hoe bewaar je tegelijkertijd de juiste afstand en discretie? Deze vragen lagen mee aan de basis van haar fotografische zoektocht voor deze reeks.

www.wieteandrasch.com

Locatie
GC de Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel
Google Maps

Tijd
07.02.2024 – 04.03.2024

Categorie
Tentoonstelling

Organisator
GC de zandloper

Prijs
€0 Basistarief