Foto: Verb(l)ind vzw

04.08.2020

14 - 16 augustus 2020: Dichters van Wacht BXL-editie

We reizen nog niet naar waar we willen, deze zomer. Maar woorden zijn grenzeloos en gedichten brengen je overal. Daarom zijn de Dichters van wacht er weer. Je kan ze bellen, maar ook bezoeken.

De eerste editie van Dichters van wacht - in volle lockdown - was een hartverwarmend succes. Daarom organiseert verb(l)ind vzw deze zomer een nieuwe editie, een Brusselse. Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 augustus zijn de dichters weer telefonisch van wacht. De (slam)dichters die je aan de lijn krijgt weerspiegelen de diversiteit aan talen, stijlen en invloeden die onze hoofdstad rijk is. Bel hen, ga verder in het Nederlands, Frans of Engels en geniet van een (slam)poëtische telefoontrip. Misschien krijg je zelfs de kans om iets in het Italiaans of Kinyarwanda te horen.

Bel de Dichters van wacht op het gratis nummer 0800 11 233. De lijnen zijn open op vrijdagavond 14, zaterdagavond 15 en zondagavond 16 augustus 2020 telkens van 20 tot 22 uur.

Gedichtenapotheek

Aansluitend op het telefoonweekend duikt her en der in Brussel een Gedichtenapotheek op. Je kan er op consultatie bij een (slam)dichter, die je voorleest uit eigen werk. Kom even op adem in de drukte van de dag. Of laat je meevoeren tot ver buiten de grenzen van je hoofd.

Bezoek de gedichtenapotheek van maandag 17 augustus tot en met zondag 30 augustus in Brusselse bibliotheken, cultuurhuizen en gemeenschapscentra of in de open lucht. Waar en wanneer de dichters hun spreekuur houden, ontdek je op verblind.be. Een afspraak maken is niet nodig, maar hou de wachtrij veilig.

Tags: Evenementen