14.04.2022

Beeldspraak - aflevering 13: Tijl Nuyts - Vervoersbewijzen

Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In de aflevering van april 2022 praat Koen Vergeer met de winnaar van de Herman de Coninckprijs 2022, Tijl Nuyts. In hun gesprek hebben ze het voornamelijk over de bundel Vervoersbewijzen (Wereldbibliotheek, 2021).

Tijl Nuyts debuteerde in 2017 met de bundel Anagrammen van een blote keizer (Polis) en werd met die bundel genomineerd voor de C. Buddingh-Prijs. Zijn tweede bundel Vervoersbewijzen, een bundel over “treinreizen” en “God” werd bekroond met de Herman de Coninckprijs 2022, wat meteen ook de aanleiding is voor dit gesprek. Verder heeft Tijl Nuyts een zwak voor middeleeuwse mystiek en hoe die doorwerkt in moderne literaire tradities.

Koen Vergeer schrijft ‘vertraging’ en ‘versnelling’ in één zin. Hij schrijft over poëzie en over Formule 1. Hij recenseert onder meer voor Poëziekrant en in 2000 verscheen Poëzie in Vredenburg, een boek over de roemruchte Nachten van de Poëzie in Utrecht. Hij stelde ook een bloemlezing samen met poëzie uit het fonds van uitgeverij Atlas, Op de rand van de taal (2001).

Met de medewerking van Behoud de Begeerte.

Je kan de podcast hier beluisteren.

Tags: Podcasts