Foto: Auw La

26.03.2019

Dinsdag 9 april 2019: Waar zine die vrouwen?

Een groep feministische twintigers stellen hun eigen DIY-zine voor met zelfgeschreven poëzie en proza!

Wat zijn de gemeenschappelijke pijlers in de emancipatiestrijd omtrent gender, seksualiteit en non-binariteit? En waar zitten de verschillen? In een project van Auw LaMinus One en Girls Go BOOM gaan Joline Vermeulen, Emerald Liu, Julie Boone, Fiete Hermans, Josefien Cornette, Dario Rens, Rosie De Cordier, Anke Heyerick en Lynn Verrydt op zoek naar een creatief antwoord, op dinsdag 9 april in Vooruit. Ver weg van de ivoren toren experimenteren ze met tekst en beeld vanuit het verlangen om verbindend te werken.

Na een samenwerking van twee maanden stellen de twintigers hun DIY! publicatie op dinsdag 9 april voor in Vooruit. Voor deze avond nodigen ze ook een aantal literaire en muzikale stemmen uit die hen inspireerden tijdens het proces. Meer specifiek: Soe Nsuki (comedy), Mia You (poëzie) en MONOMONO (muziek). Iedereen is welkom om te komen lezen, kijken of luisteren. De enige vereiste is op voorhand inschrijven via de website van Vooruit. Na het gratis toonmoment neem je de zine voor €3 mee naar huis. Zeker zijn van je exemplaar? Stuur een mailtje naar auwlagent@gmail.com.

Waar Zine de Vrouwen is een samenwerking tussen Auw La, Minus One en Girls Go BOOM met de steun van Alles Kan en Kunstencentrum Vooruit.


 

Praktische info
datum: 
Dinsdag 9 april | 20-22.30 uur
locatie: Balzaal Vooruit | Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
toegang: Gratis
reserveren: Verplicht via Vooruit

Tags: Evenementen