Foto: Joëlle Dubois

08.04.2020

Oproep: VERZ. - breng jouw gedichten tot leven in Mariakerke (Gent)

Poëzie verbindt. Dat is het idee achter VerZ., de poëtische koffiebar/broodjeszaak die ik in het najaar van 2020 in het centrum van Mariakerke open. De buurtbewoners via gedichten met elkaar verbinden en hierbij een podium bieden aan hedendaagse dichters, daar is het concept van mijn nieuwe zaak op gebaseerd.

Om poëzie bij de bewoners van Mariakerke te brengen heb ik uw hulp nodig. Ik nodig u graag uit om als woordkunstenaar aan dit project mee te werken. Het plan is om van mijn nieuwe horecazaak een huiselijk en artisanaal koffiehuis te maken waar ook ontbijt, belegde broodjes en fijne patisserie te verkrijgen zijn. En waar poëzie leeft. Mijn team en ik staan te trappelen om onze klanten en de hele buurt te verlichten met gedichten.

Wat kunnen wij u bieden? Dit initiatief is een unieke kans om uw poëzie in contact te brengen met een breed publiek. Wij hangen graag een van uw gedichten vergroot op een banner aan de gevel van het gebouw. Deze banners zullen geregeld wisselen en steeds andere gedichten in de buurt brengen. We bieden u met onze zaak ook graag een podium om een nieuwe dichtbundel voor te stellen of om uw poëzie voor te dragen. Alle initiatieven zijn welkom om poëzie een groter publiek te geven. Wij verbinden ons ertoe de naam van de dichter, de uitgeverij/Poëziecentrum vzw steeds te vermelden bij elk gedicht dat we gebruiken in en rond de horecazaak.

Wilt u aan dit poëziebevorderend initiatief meewerken? Dan ontvang ik graag voor 15 april een bericht via mm.belgie@gmail.com. We bekijken dan samen verder welke gedichten u graag ter beschikking stelt voor de opening van de zaak en op welke manieren we in de toekomst kunnen samenwerken.

Mocht u nog bijkomende vragen hebben, aarzel niet contact met mij op te nemen.

Met poëzieminnende groet

Marc Moerman