Foto: Stadsmagazine

28.12.2018

Ode aan je stad: ontdek de gedichten!

In november 2018 lanceerde het Stadsmagazine van Gent samen met Bibliotheek De Krooken Poëziecentrum een oproep aan alle Gentenaars om een ode aan hun wijk te schrijven. Er kwamen een 40-tal inzendingen binnen. Die krijgen nu een plek op deze website, op sociale media, in het Stadsmagazine, in de wijkbibliotheken... kortom: overal in de stad!

De eenkoppige jury, bestaande uit niemand minder dan Christophe Vekeman, stelde uit de lijst een top 10 samen, die vind je hier terug. 

Benieuwd naar de gedichten? Hier kan je alle 40 inzendingen terug lezen!

 

Kan je niet genoeg krijgen van poëzie? Dat treft, want bij Urgent.fm is het heel de maand januari, voorafgaand aan Poëzieweek 2019Poëziemaand!

  • Op woensdag 9 januari is auteur Christophe Vekeman te gast in de Tumult radioshow tussen 11u en 13u voor een gesprek over de Poëziemaand en de ingezonden gedichten van 'Ode aan je wijk'.
  • Voor Poëzie 'on air' (elke woensdag om 10u, van 9 tot en met 30 januari) leest Sara Logghe een selectie gedichten rond het thema 'leven in de stad Gent'. Marthe Verhoest voorziet de geselecteerde gedichten van een illustratie, te zien op de sociale mediakanalen van urgent.fm.

Tags: Poëzieweek