07.01.2019

Zondag 3 februari 2019: Het is maar hoe de kaarten vallen. Orgel en Poëzie bij Bruegel

Pieter Bruegel de Oude spreekt nog steeds tot de verbeelding. 450 jaar na zijn overlijden evoceren organist Paul De Maeyer en dichters Herlinda Vekemans, Peter Theunynck, Alain Delmotte en Mark van Tongele De spreekwoorden, Bruegels beroemde werk uit 1559.  

De vier dichters dragen voor en Paul De Maeyer brengt orgelwerken van Vlaamse polyfonisten en uitgevers van dansmuziek die ten tijde van Bruegel in onze streken zeer actief waren: Adriaan Willaert, Tielman Susato, Philippus De Monte, Jakob Obrecht, Pieter Phalesius, ...

In De spreekwoorden, Bruegels meesterwerk uit 1559, heerst een drukte van jewelste. In een aaneenschakeling van tafereeltjes verwerkt Pieter Bruegel de Oudere meer dan 100 spreekwoorden en zegswijzen. Het werk geeft een indringende, sceptische kijk op de kleinste kantjes van de mens.

Voor “Het is maar hoe de kaarten vallen” kozen vier dichters elk een spreekwoord. Samen met organist Paul De Maeyer brengen ze gedichten en orgelmuziek die aanleunen bij de bonte wereld van een schilder wiens oeuvre tot ons collectief geheugen behoort, dit 450 jaar na het overlijden van Pieter Bruegel de Oude.
 
I.s.m. orgelkring De Principaal.

Praktische info

datum: zondag 3 februari 2019, 16:00 uur
locatie: Sint-Stefanuskerk | Sint-Margrietstraat 11, 9000 Gent
toegang: € 10 / € 8 (leden Orgelkring De Principaal en abonnees Poëziekrant)
reserveren: gewenst via het webformulier op poeziecentrum.be

Tags: Evenementen