04.03.2022

Beeldspraak - aflevering 12: Patrick Conrad - Oude, koude nachten

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.
In de aflevering van maart 2022 praat literatuurhistoricus Manu Van der Aa met Patrick Conrad over zijn nieuwe dichtbundel Oude, koude nachten (Vrijdag, 2022).

Beluister de podcast op Soundcloud.

Patrick Conrad is een Vlaams dichter, scenarioschrijver, filmregisseur, schrijver van (misdaad)romans en beeldend kunstenaar. Hij was met Nic van Bruggen medestichter van het Antwerpse dichtersgenootschap Pink Poets (1972-1982). Hij debuteerde in 1963 met Cezar en Jezabel. In 2015 werden al zijn tot dan toe verschenen gedichten verzameld in As, dat bij Poëziecentrum verscheen. In het voorjaar van 2020 verschijnt zijn nieuwe bundel Oude, koude nachten. Memoires in 100 gedichten, de aanleiding voor dit gesprek.

Manu van der Aa is als literatuurhistoricus verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Hij is stichtend redacteur van het literair-historisch tijdschrift Zacht Lawijd. Hij publiceerde over o.a. E. du Perron, Michel Seuphor, Gerard Walschap, Alice Nahon en Paul-Gustave van Hecke. Hij werkt aan de biografie van Patrick Conrad. Zijn biografie van Alice Nahon, 'Ik heb de liefde liefgehad'. Het leven van Alice Nahon (2008) werd bekroond met de prijs voor letterkunde van de provincie Antwerpen.

Tags: Podcasts