Foto: Creatief Schrijven

24.09.2022

26 - 30 september 2022: Wereldkampioenschap Poetry Slam in Brussel

In de week van 26 september strijkt het Wereldkampioenschap Poetry Slam 2022 neer in Brussel! Op 27, 28 en 29 september vinden de halve finales en de finale plaats in Kinepolis, Brussel. Doorheen de stad strijkt de rest van de week een poëtisch festival neer met allerlei activiteiten.

Een veertigtal slammers uit alle hoeken van de wereld nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het WK Poetry Slam. Slammers krijgen enkele minuten de tijd om de vakjury te overtuigen. Verwacht je aan een wervelstorm van literaire kaakslagen en straffe quotes. De hosts leiden de wedstrijd meertalig in goede banen. En jij beslist mee wie er naar de volgende ronde gaat! Gil, fluit of klap jouw favoriete kandidaat naar de overwinning! 

Met deelnemers uit Algerije, Madagascar, Guinee, Botswana, Togo, Mauritius, Tsjaad, Kameroen, Zuid-Afrika, Mozambique, België, Spanje, Italië, Ierland, Kroatië, Slovenië, Cyprus, Frankrijk, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Argentinië, Dominicaanse Republiek, Mexico, Brazilië, Cuba, Uruguay, Chili, Costa Rica, Canada, Guatemala, Haïti, Japan, Australië en Nieuw Zeeland.

Marie Darah verdedigt als Belgisch Kampioen Poetry Slam 2021 de eer van ons land. 

 

Festivalprogramma

Van een showcase van de Belgische slamscene, over open mics, workshops en performances voor scholen, een documentaire over slam poetry in de gevangenis tot de halve finales en de finale. Je kan gewoon komen kijken naar en genieten van al dat poëtisch vuur of ook zelf het podium beklimmen! En uiteraard is er ook altijd de gelegenheid om te netwerken met de slammers uit de verschillende landen. 

Het Wereldkampioenschap Poetry Slam is een partnerschap tussen de World Poetry Slam Organization, Creatief Schrijven vzw, Willemsfonds Brussel en Hurae en geniet de zeer gewaardeerde steun van de Vlaamse Overheid, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese Commissie, Muntpunt, Dansaert Hotel, VIERNULVIER, EUNIC, Jint, BRUZZ, deBuren, AraBel, Auvicom en Kinepolis.

Meer info op de website van Creatief Schrijven.

Na afloop van het Wereldkampioenschap en in aanloop naar het Belgisch kampioenschap Poetry Slam, zal Poëziecentrum een digitale tentoonstelling samenstellen op Paukeslag.

Tags: Evenementen, Poetry slam