Opnieuw de liefde

Denis Vercruysse

2017, Brave New Books

Opnieuw de liefde is het debuut van Denis Vercruysse en bestaat uit 33 gedichten die hij schreef tussen 1997 en 2017. De bundel bezingt als vanouds de liefde, die onvoorspelbare natuurkracht die onze harten omknelt en onze voetstappen vederlicht of juist loodzwaar maakt. Deze poëzie gaat van de onschuldige roze en begerige bril, in de naïeve baltstaal van een jongeman, langsheen de mijlpalen van verveling, conflict, eenzaamheid, gemis en transformatie.

44 pagina's

Opgezet spel

Het venijnig gebroed

2012, Uitgeverij Poeziecentrum vzw

Het venijnig gebroed is een eigenzinnig dichterscollectief dat bestaat uit albrecht b doemlicht, Frederik Lucien De Laere, Ann Slabbinck, Denis S. M. Vercruysse en Jan Wijffels. Dit collectief bewandelt niet de rechtlijnige, kortste weg tussen twee punten, maar het grillige parcours van het labo, waar ze gewapend met lach én traan en op geheel onverstoorbare wijze sleutelen aan hun poëzie. Een route die sinds 1997 vertrekt vanuit koppige inzichten,gecultiveerde ijdelheid, onbesuisde gedrevenheid en een voorliefde voor kunstenaars die buiten de lijntjes kleuren. Uitgangspunt van het collectief was om op een pretentieloze wijze het literaire landschap te verlevendigen. Waar voor hen de grafstem van het maar al te vaak herhaalde weerklonk, doken ze op om een nieuwe lente te laten horen. Het zijn podiumdichters par excellence, maar evengoed schuwen ze het hermetische gedicht niet. Er is hoegenaamd niet veel dat ze schuwen. Voor het eerst verschijnt een officiële bloemlezing met gedichten van het collectief bij een erkende uitgever. Eerder verschenen al gedichten van hen in tijdschriften en bloemlezingen. Frederik Lucien De Laere publiceerde drie individuele dichtbundels bij het PoëzieCentrum: Paniek in het circus, De martelgang en Secuur. Met Opgezet spel wordt een poging ondernomen om een beeld te vormen van de dichtersgroep Het venijnig gebroed. Een röntgenfoto, want dit collectief is onlosmakelijk verbonden met het podium en de kleur van de aangename gekte die erop te vinden is.

71 pagina's

GAT. De legende van Annaatje van 't Pitje

Het Venijnig Gebroed

2002, Fantast vzw

Themanummer 7 van het literair tijdschrift Sanseveria.

Deze publicatie bundelt teksten en gedichten uit het project GAT (Geschreven, Artistiek en Theatraal), een creatie van dichterscollectief Het Venijnig Gebroed naar aanleiding van Brugge 2002. Uitgangspunt is de oude Brugse legende 'Annaatje van 't Pitje'.

92 pagina's

Laatste aanpassing: ongeveer 1 jaar geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.