Foto: Johan De Vos

Basisinfo

Echte naam: Nerkiz Sahin

* Yunak, Turkije, 19.02.1971

In 2011 verschenen gedichten  en grafisch werk van Nerkiz Sahin in de groepspublicatie Verder kijken (vzw RRvS). In 2016 werd het beeldend werk van Nerkiz verzameld in de tentoonstelling Uitgelijnd leven, waarna al snel de bundel Çizilmiş hayat (Getekend leven) volgde, die verscheen in Turkije. Beide, poëzie én kunst, kunnen gezien worden als een veruitwendiging van het persoonlijk leven van de auteur en van haar artistieke aspiraties. De auteur zelf ziet een doorgaande lijn in haar geschreven en beeldend werk en omschrijft dat als haar “Getekend levensverhaal”. Kort daarna verscheen ook haar autobiografisch boek Hapsedilmiş ruhum (Gevangen ziel) en later verscheen er ook een bundel kortverhalen, geschreven in het Turks.

Verschillende gedichten van Nerkiz verschenen in bloemlezingen, tijdschriften en gelegenheidspublicaties. Haar gedichten verschijnen in de tweetalige krant Belemturk/panorama en in de Turkse krant Kuzey heeft ze een eigen column.

Nerkiz Sahin is de initiatiefneemster van het project Poëzie verbindt, dat jongeren met verschillende achtergronden wil samen brengen rond poëzie.

 

Andere activiteiten

  • Initiatiefnemer project 'Poëzie verbindt' (2017–…)
  • Vertaler-tolk (2008–…)
  • Tekenen en schilderen (2006–…)

Laatste aanpassing: meer dan 4 jaar geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.