Foto: Archief auteur

10.08.2019

De zomer van ... Nerkiz Sahin

Voor de meeste mensen is de zomer synoniem van vakantie, terrasjes, reizen, … Zou dat voor dichters ook zo zijn of is de zomer voor hen net een druk seizoen met festivals en optredens? In de reeks “De zomer van …” vraagt Poëzie-Centraal tijdens de maand augustus een aantal dichters naar hun zomer-activiteiten.

Vandaag is het de beurt aan Nerkiz Sahin. Nerkiz werkt als vertaler/tolk in de sociale sector. Ze schreef eerder al poëzie en romans in het Turks. Op 28 september 2019 stelt ze Er Was Mij Niets Gevraagd, haar eerste Nederlandstalige poëziebundel voor in Poëziecentrum.

P-C: Is de zomer een drukke periode voor jou? Lees je voor op festivals of dobber je gewoon ergens rond in een roze plastic flamingo?

De Gentse feesten heb ik nog meegemaakt voor ik vertrok op vakantie. Frank van "Dichters in het raam" vroeg of ik wou optreden samen met mijn dochter. Vorig jaar was een eerste keer voor mij tijdens een festival. Dit jaar waren we er weer bij met mijn dochter en we zijn alweer met een zalig gevoel huiswaarts gekeerd. 

P-C: Heb je in de zomer ook nog tijd om te schrijven of gaat je poëtische brein even  op slot?

Tijdens ons auto reis naar Turkije zijn er al heel wat ideeën boven komen drijven. De dochter was secretaresse van dienst en n0teerde alvast sleutelwoorden. Straks begint het echte werk. 

P-C: Welke dichtbundel mag er mee in de reiskoffer?

Ik heb ditmaal geen bundel meegenomen omdat ik mij wil concentreren op het schrijven. Maar thuis liggen er enkele bundeltjes klaar om bij terugkeer te genieten bij poëzie. 

Tags: Interview