Zo kan het niet langer

Paul Bogaert

2018, Uitgeverij Polis

Wordt het geen tijd dat er iets verandert? Paul Bogaert zoekt uit wat er moet gebeuren, wat er kan gebeuren. Door bijvoorbeeld een cursus te volgen of deel te nemen aan een ludieke activiteit. Door vriend en vijand in de ogen te kijken of door gewoon lekker in de slaapzak te kruipen. Door goede raad niet af te doen als betutteling of manipulatie. Door het helemaal anders aan te pakken. Door te grabbelen in de lade van de retorische trucs. Of door verschillende posities uit te proberen. Zo kan het niet langer is een bundel vol vluchtwegen voor de moderne mens. Een koude douche voor het ego.

56 pagina's

Ons verlangen

Paul Bogaert

2013, Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Na het succesvolle 'de Slalom soft' schreeft Paul Bogaert een verrassende dichtbundel over het dagelijkse leven: een huiveringwekkende staalkaart van wat mensen elkaar allemaal aandoen.
Winnaar van de Herman de Coninckprijs 2014 voor de beste dichtbundel.

De Slalom soft

Paul Bogaert

2009, Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Het Jaar van de Soep. De sfeer in het kantoor is gespannen. Er moeten namen worden bedacht en de airco werkt niet zoals het hoort. In het zwemparadijs heerst een klimaat van enthousiasme en opwinding, vooral in de glijbanen. Tot de redder in de problemen komt. Hij wordt ondervraagd door drenkelingen en persoonlijke coaches. De redder probeert zich te concentreren. Maar het niveau is gezakt. Het kwaad is geschied. In de Slalom soft focust Paul Bogaert op de gebrevetteerde werkmens in zijn verhitte stolp, die zich voor elk uitwerpsel op afroep rept van hier naar daar `in de potsierlijke choreografie met het lange schepnet'. de Slalom soft is een lang, nauwsluitend gedicht dat gemakkelijk breekt in aparte gedichten, die zich dan weer kunnen groeperen tot een vervaarlijk krakend geheel.

64 pagina's

Download e-book

AUB

Paul Bogaert

2006, Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Hoe je wensen voor werkelijkheid kunt nemen. En dat een hele bundel lang. In AUB vraagt en geeft Paul Bogaert uitleg bij tal van abnormaal normale situaties. De gedichten van Bogaert staan daarom vol anderen, ook ongenode. Ze lopen elkaar voor de voeten, als getuigen van een verstoorde gang van zaken.

64 pagina's

Download e-book

Pour madame [Paul Bogaert]; Huis aan de kade [Tsead Bruinja]

Paul Bogaert, Tsead Bruinja

2004, 117-234

Deze vierde uitgave van 117-234 verscheen te Middelburg op 24 september 2004 ter gelegenheid van De Gevlekte Klimop II;

Deze publicatie verscheen in een genummerd oplage van 117 exemplaren.

De publicatie is een zogenaamde keerdruk. Een keerdruk is een boek dat zowel aan de voor- als (ondersteboven) aan de achterkant begint en in het midden ophoudt. De tekst van het ene werk begint aan de 'voorkant' van het boek en de tekst van het tweede, gerelateerde werk aan de 'achterkant', omgekeerd ten opzien van het eerste werk zodat de laatste pagina's van beide teksten tegenover elkaar staan in het midden van het boek

16 pagina's

Circulaire systemen

Paul Bogaert

2002, Meulenhoff

Airconditioning, het bed der geliefden, de bedelarij, betonmolens, de bloedsomloop, centrale verwarming, een bepaald circuit, het curriculum vitae, delinquentie, de draaideur, elektriciteit, fonteinwater, gehijg, de glasbak, hoerenbezoek, het horloge, interpretatie, kermisattracties, kip aan het spit, een kringloop, een mengmachine, de mode, ontspanning, oogcontact, opwinding, reanimatie, refreinen, de roltrap, de rotonde, de roulette, de slotgracht, speeltuintuig, de sproeier, de ventilator, verslaving, wandellussen, de wandklok, al wat men verlangt, al wat men bestrijdt.

26 pagina's

Toespraak

Paul Bogaert

1998, DRUKsel

Eerste publicatie van bibliofiele uitgeverij DRUKsel. De publicatie verscheen op 25 april 1998 naar aanleiding van de eerste DRUKsel-beurs.

De vormgeving is van Rein Ergo en Danny Dobbelaere. Bijzonder in de vormgeving is het samenspel tussen vorm en inhoud (in de tekst is sprake van een doorzichtige plastic hoes afgeboord met blauw touw en dat is ook hoe het boekje verpakt is)

De oplage bedraagt 98 door de auteur gesigneerde exemplaren, genummerd van 1 tot 98 en 26 exemplaren geletterd van a tot z, alle bestemd voor de medewerkenden en hun vrienden

17 pagina's

WELCOME HYGIENE

Paul Bogaert

1996, Meulenhoff|Manteau

Wat men al niet doet om zijn gedachten te verzetten. Men kruipt in bed, men spoelt een fles uit, men maakt een wandeling in de bergen, men hanteert een tang, men vult een emmer of men probeert het haar goed te leggen. Bovenal legt men zich toe op mentale hygiëne. Omdat men voor dit laatste opnieuw de gedachten moet verzetten, wordt men onrustig. Men begint zich onophoudelijk bewuster te verhouden tot wie men liefheeft, in de verte of nabij. Uiteindelijk spreekt men zichzelf en wie men liefheeft toe. Hoe krijgt men dan het hoofd nog leeg? Hoe schakelt men dan de onrust uit?

Laatste aanpassing: ongeveer 1 jaar geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.