Foto: Ons Erfdeel

05.02.2019

Bewogen verzen, stuur ons je favoriete gedichten en wij brengen ze voor je in beeld

Je kunt een dichtbundel lezen en naar dichters luisteren. Heel fijn allemaal, maar daar worden wij van Poëziecentrum vzw en de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Stichting Ons Erfdeel, niet altijd wild van. Daarom lanceren we ‘Bewogen Verzen’, een project rond videogedichten om jongeren uit de Lage Landen warm te maken voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie.

En jij kan ons daarbij helpen. Je maakt kans op een boekenpakket en een exclusieve uitnodiging voor een literair evenement of festival. Het is een kleine moeite. Stuur ons drie gedichten die volgens jou een cultstatus verworven hebben en die het verdienen om in beeld gebracht te worden. Kan je ook poëzie van Guido
Gezelle en Willem Kloos nomineren? Nee, want met dit project willen wij vooral de dichters die vandaag actief zijn een kans geven. Stuur daarom alleen verzen door die na 2000 zijn gepubliceerd.

Maar de gedichten moeten niet alleen op papier zijn verschenen. Ze mogen ook als rap, slam of spoken word uitgesproken zijn. Ken je dus een slam dichter die helemaal uit de bol gaat op het podium? En bestaat er een filmpje of geluidsopname van? Stuur ons de link en wij nemen zijn of haar gedicht op.

Een Vlaams-Nederlandse jury selecteert uiteindelijk tien gedichten waarmee jonge filmmakers aan de slag gaan. Zij zullen er videogedichten van maken, in het Nederlands,
Engels en Frans.

Duik dus in je boekenkast en bezorg ons je drie iconische gedichten. Hou je brievenbus in de gaten om te zien of je gewonnen hebt. Misschien komen we elkaar dit najaar wel tegen op de première van ‘Bewogen Verzen’ in Nederland of Vlaanderen.

Voorwaarden
• Je woont in België of Nederland.
• Je bent bij het insturen van je gedichten niet ouder dan 30 jaar.

Praktische vereisten
Stuur uiterlijk op vrijdag 22 februari een e-mail met de titel ‘Mijn favoriete gedichten voor Bewogen Verzen’ naar bibliotheek@poeziecentrum.be met daarbij:
• Je drie favoriete Nederlandstalige gedichten, verschenen na 2000
• Vermeld de naam van het gedicht, de dichter en de publicatie waarin het gedicht is verschenen.
• Stuur de gedichten (indien mogelijk) mee als bijlage.
• Gaat het om een gedicht buiten het boek (rap, spoken word, slam,...)? Stuur dan een link naar het video- of audiofragment.

Deadline
Vrijdag 22 februari 2019

Meer info op Ons Erfdeel