Foto: Jess De Gruyter

18.03.2021

De oogst van het seizoen: 2020

Hoe zag het afgelopen jaar eruit in poëzie? Dat vroegen wij ons ook af en daarom vroegen wij aan Dirk De Geest, hoogleraar Literatuurwetenschap en Nederlandse letterkunde aan de KU Leuven, naar zijn 5 hoogtepunten van de poëzie in 2020.

We stuurden Andy Fierens op pad om op bezoek te gaan bij verschillende dichters. Zo bezocht hij de best verkochte dichter van 2020, Delphine Lecompte. Amina Belôrf vertelt hem hoe het was om te debuteren in coronatijden en ten slotte spreekt hij met klimaatdichter Moya De Feyter!

Video © Jess De Gruyter

De bundels die aan bod komen in deze video (in volgorde van verschijnen): Jozef Deleu (samensteller), 'Het Liegend Konijn' (Polis, 2020); Marleen de Crée, 'Toen gisteren nog vandaag was' (Uitgeverij P, 2020); 'Zwemlessen voor later' (Uitgeverij Vrijdag, 2020); Ellen Deckwitz, 'Hogere natuurkunde' (Uitgeverij Pluim); Alfred Schaffer, 'Wie was ik' (De Bezige Bij, 2020); Annemarie Estor, 'De bruidsvlucht' (Poëziecentrum, 2020); Peter Holvoet-Hanssen, 'De wolkendragers' (Polis); Amina Belôrf, 'Zonder het licht te breken' (EPO Uitgeverij); Nele Buyst, 'Regels' (Poëziecentrum, 2020); Mattijs Deraedt, 'De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan' (Poëziecentrum, 2020).