Foto: Paul Vergauwe

02.08.2019

De zomer van ... Hind Eljadid

Voor de meeste mensen is de zomer synoniem van vakantie, terrasjes, reizen, … Zou dat voor dichters ook zo zijn of is de zomer voor hen net een druk seizoen met festivals en optredens? In de reeks “De zomer van …” vraagt Poëzie-Centraal tijdens de maand augustus een aantal dichters naar hun zomer-activiteiten.

Vandaag is het de beurt aan Hind Eljadid. Hind Eljadid is een 24-jarige woordkunstenaar uit Antwerpen. Ze geeft workshops slam poetry, treedt op met haar teksten en bouwt haar eigen platform ZonderWolk uit.

In 2018 tourde ze met de Poëziebus door België en Nederland. Ze won ook een Van Dale SPOKEN Award en de BILL Award 2018 voor haar performatieve dichtkunst.

Tijdens de voorbije Gentse Feesten was Hind Eljadid al te gast op de zolder van Poëziecentrum tijdens het programma van Mensen Zeggen Dingen.

P-C: Is de zomer een drukke periode voor jou? Lees je voor op festivals of dobber je gewoon ergens rond in een roze plastic flamingo?

HEJ: Ook in de zomer blijf ik lekker actief, ik geef veel workshops, treed heel regelmatig op en ook mijn pen kan niet anders dan in beweging blijven. 

In augustus staat er nog heel wat op het programma zoals het Antwerp Queer Arts Festival en Pride Closing Festival dat ik mag presenteren.

P-C: Heb je in de zomer ook nog tijd om te schrijven of gaat je poëtische brein even  op slot?

HEJ: Taal is een spier, deze heeft training nodig en hoe vaker je een spier gebruikt hoe sterker dat die wordt. 

P-C: Welke dichtbundel mag er mee in de reiskoffer?

HEJ: Het zal reizen in eigen land worden maar als ik tijd heb zal het Et Alors van de magische Max Greyson zijn dat ik vastneem. 

Tags: Interview