Foto: Willemsfonds

01.08.2019

Het betere Boek: Grand Tour langs de Midellandse Zee

Het Betere Boek: Grand Tour langs de Midellandse Zee

De Middellandse Zee met zijn (schier)eilanden, bergen, hoog- en laagvlakten en woeste kusten, doet wegdromen. Tegelijk is het gebied sinds 3000 jaar een bakermat van beschaving en culturele ontwikkeling. Het verhaal van deze zee is evenzeer een politiek verhaal, met steden en havens die getuigen van een intense geschiedenis en actualiteit, wegen over land en zee die ons herinneren aan onophoudelijke migratiestromen. Het Betere Boek biedt je een rijk palet van auteurs uit binnen- en buitenland met verhalen over en visies op deze wonderlijke en woelige zee, toen én nu.

Poëzie en muziek uit de Arabische wereld

Poëzie is dè expressievorm bij uitstek in de Arabische wereld. Op het podium van de Minard verzamelen we vijf Arabische stemmen uit verschillende hoeken van de Middellandse Zee, die inmiddels haast allen reeds jaren in België wonen en toch onbekend blijven. Ze presenteren hun werk in het Arabisch, met projecties in het Nederlands. De Iraakse muzikant Osama Abdulrasol begeleidt hun bloemlezing op zijn betoverende qanun. De dichters die aantreden zijn: Taha Adnan (Marokko), Fatena Al-Ghorra (Palestina), Ghayath Almadhoun (Palestina-Syrië), Emad Fouad (Egypte) en Hoshang Ossi (Syrië). Presentatie: Brigitte Herremans. 
De gedichten worden in oorspronkelijke taal voorgelezen, de vertaling wordt geprojecteerd op groot scherm.

Met medewerking van Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna, Poëziecentrum en PEN Vlaanderen.

Poëziecentrum is aanwezig met een boekenstand.

Het volledige prograama van Het Betere Boek ontdek je hier!

 


Praktische info
datum: 
 Zaterdag 12 oktober 2019 | poëzieprogramma: 17-18 uur / andere programma's: zie time table
locatie: Minardschouwburg | Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent
toegang: € 18 (basistarief) voor het volledige festival, via hetbetereboek.be
meer info: hetbetereboek.be

Het Betere Boek is een initiatief van Het Willemsfonds & curator Sigrid Bousset, met de steun van Poëziecentrum en andere partners.

Tags: Evenementen