Slangen

Dominique De Groen

2022, Het Balanseer

39 pagina's

Offerlam

Dominique De Groen

2020, het balanseer

Met tekeningen van Jacky De Goen

31 pagina's

Sticky drama

Dominique De Groen

2019, het balanseer

77 pagina's

Bacterial girl [chapbook]

Dominique De Groen

2018, Marktcorruptie

'Bacterial girl' is het eerste deel van L.U.C.A. (een driedelig dark ecological poëtisch epos in wording), aangevuld met tekeningen van half-imaginaire planten.

Na een niet nader gespecifieerde ecologische ramp verschuift iets in het centrum der dingen. De mens staat niet langer centraal, als dat ooit al het geval was. Overal woekeren nieuwe, ontaarde levensvormen. De grens tussen levende, dode, ondode, bestaande en fictieve entiteiten vervaagt. Poreuze weke lichamen stellen zich open voor infectie door imaginaire soorten. De geesten van de dode dieren zijn schitterend in de nucleaire nacht.

[32] pagina's

Shop Girl

Dominique De Groen

2017, het balanseer

Shop Girl is een poëtisch epos dat de traditie van Virgilius ent op het laatkapitalistische tijdperk. De bundel ontkiemde in de kelder van Primark, waar Dominique De Groen een winter en een lente lang werkte. De gedichten zoeken de scheuren op in het productieproces van fast fashion, waar pratende kleuren en geesten van textielarbeiders gedijen. De supply chain wordt een wereldwijd object, reikend van een zandkorrel of zijderups in Bangladesh tot het poreuze, lekkende lichaam van de Shop Girl:'De supply chain manager weetdat je katoenplantniet kan spellen zonder klanten ook niet zonder $$$.'

Laatste aanpassing: ongeveer 1 jaar geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.