Foto: Zahra Eljadid

18.02.2022

22 februari 2022: Slotshow Paul van Ostaijenjaar

Precies een jaar nadat deBuren met Boem Paukeslag! het Paul van Ostaijenjaar aftrapten, blazen ze de aftocht van het feestjaar in Antwerpen met een al even swingende slotshow. Zaal AthenA, in het Atheneum waar zot Polleke zelf nog schoolliep, worddt voor de gelegenheid omgeturnd tot een Music Hall: met livemuziek, poëzie en performances van Nederlandstalige én Duitstalige kunstenaars.

De avond is opgebouwd rond 'De Aftocht', het laatste gedicht uit Paul van Ostaijens Bezette Stad, waarin hij vanuit Berlijn terugkijkt op de bevrijding van Antwerpen aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Al gauw komt hij erachter dat de zogenaamde bevrijding niet veel verandering heeft gebracht en dat een nieuwe start uitblijft. Honderd jaar later stellen Vlaamse, Nederlandse en Duitstalige kunstenaars zich de vraag hoe de aftocht uit onze besmette steden verloopt. Wat volgt er op deze crisis? Een terugkeer naar het oude ‘normaal’ of naar een nieuw ‘abnormaal’? Gaan we verder zoals we bezig zijn, of is het tijd om lessen te trekken?

Artistieke antwoorden krijg je op het podium van Teletext, Geert Buelens, Ulf Stolterfoht, Carolina Maciel de França, Michelle Samba, Karosh Taha, Franz Josef Czernin, Orsolya Kalász, Zahra Eljadid, Franziska Füchsl, Maxim Februari, Esther Kinsky, Nibiru Duo & Peter ten Wolde en Reinout De Pauw. Leonore Spee presenteert.

Praktisch

Datum: 22 februari 2022 - 20u00
Locatie: Zaal AthenA, Franklin Rooseveltplaats 11, Antwerpen
Tickets

Tags: Evenementen