Vroeger was ik beter

Tom Lanoye

1989, Bert Bakker

Selectie kritieken uit 'Rozegeur en maneschijn' en 'Het cirkus van de slechte smaak', aangevuld met nieuw werk.

204 pagina's

Vendu! Apologie van een handelsreiziger

Tom Lanoye

1989, Bert Bakker/Kluwer Algemene Boeken

In het boekje haalt Tom Lanoye herinneringen op aan de beginjaren van zijn literaire carrière, zijn eerste uitgaves in eigen beheer en zijn optredens met James Bordello.

‘VENDU !Apologie van een handelsreiziger’ werd ter gelegenheid van de jaarwisseling 1988-1989 uitgegeven door Uitgeverij Bert Bakker te Amsterdam in een oplage van 1600 exemplaren, uitsluitend bestemd voor vrienden en relaties van de uitgeverij Bert Bakker en van Kluwer Algemene Boeken België.

46 pagina's

Het cirkus van de slechte smaak

Tom Lanoye

1986, Dedalus

Verzameling polemische stukken waarin Tom Lanoye zich o.a. afzet tegen postmodern avant-gardetoneel en postmoderne literatuur. Centraal staat het stuk 'Pleidooi van een performer', waarin Lanoye het statuut van de 'performer' en de 'performance poetry' vurig verdedigt tegenover een denkbeeldige jury.

De opgenomen stukken zijn bewerkingen van teksten die verschenen in De Zwijger, Het Oog in 't Zeil, Humo, Kreatief, Nieuw Wereldtijdschrift, ...

117 pagina's

Rozegeur en maneschijn. Helse kritieken

Tom Lanoye

1983, Kritak

Selectie artikels, stukjes en kritieken die Tom Lanoye in 1982-83 schreef voor De Zwijger, 't Zwarte Gat, Propria Cures en 'tMuzet. Met o.a. stukken over Roland Jooris, Hedwig Speliers en Hugo Claus.

118 pagina's

Laatste aanpassing: 19 dagen geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.