Foto: Denis Vercruysse

Basisinfo

Echte naam: Frederik Lucien De Laere

* Brugge, België, 19.08.1971

Frederik Lucien De Laere (°Brugge, 1971)  publiceerde de dichtbundels Paniek in het Circus, De Martelgang en Secuur bij uitgeverij PoëzieCentrum. Gedichten verschenen in verschillende literaire tijdschriften, o.a. De Brakke Hond, Deus ex Machina, Gierik/NVT en Poëziekrant, Het Liegend Konijn en enkele bloemlezingen, waaronder Komrij’s Nederlandse poëzie van de 19de tot en met 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten.

Hij was eerder te gast op o.a. Theater aan Zee, Lowlands-festival, Dichter aan huis, Kunstenfestival Watou, Poetry International, Crossing Border. In 2007 en 2008 was hij stadsdichter van Damme.

Hij maakt sinds 1997 deel uit van het eigenzinnige dichterscollectief Het Venijnig Gebroed. In mei 2012 bracht hij met de groep een eerste gezamenlijke dichtbundel uit: Opgezet spel.

In uiterste staat, de vierde dichtbundel van Frederik Lucien De Laere verscheen in mei 2016 bij Uitgeverij Vrijdag. Op basis van de teksten in de bundel werd een theatervoorstelling gecreëerd in samenwerking met actrices/performers Els Deceukelier en Louise Raes.

In september 2018 was De Laere schrijfresident in Het Huis van de Dichter in Watou.

Voorjaar 2019 verschijnt de nieuwe bundel Opabinia bij Uitgeverij Vrijdag.

Bekroningen & nominaties

  • Genomineerd voor Melopee, 2009, Meditatie

Andere activiteiten

  • lid van dichterscollectief Het Venijnig Gebroed (1997–…)

Laatste aanpassing: meer dan 4 jaar geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.