Foto: Denis Vercruysse

Basisinfo

Echte naam: Frederik Lucien De Laere

* Brugge, België, 19.08.1971

Frederik Lucien De Laere (Brugge, °1971) publiceerde de dichtbundels Paniek in het Circus, De Martelgang en Secuur bij uitgeverij PoëzieCentrum, In uiterste staat en Opabinia bij Uitgeverij VrijdagGedichten van hem verschenen in verschillende literaire tijdschriften, o.a. De Brakke Hond, Deus ex Machina, Gierik/NVT, Poëziekrant, Het Liegend Konijn en enkele bloemlezingen, waaronder Gerrit Komrij’s Nederlandse poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten.

Hij was eerder te gast op o.a. Theater aan Zee, Lowlands-festival, Zuiderzinnen, Dichter aan huis, Kunstenfestival Watou, Poetry International, Crossing Border en Don Vitalski’s legendarische Dinsdagclub.

De Laere is stichtend lid van het Brugse dichterscollectief Het Venijnig Gebroed. In 2007 en 2008 was hij stadsdichter van Damme. In september 2018 was De Laere schrijfresident in Het Huis van de Dichter in Watou. Hij is ook actief als performer en werkt voor zijn theatrale performances samen met actrice Els Deceukelier.

In januari 2024 verscheen zijn nieuwe bundel Andere richtingen bij uitgeverij Fluxenberg.

Bekroningen & nominaties

  • Genomineerd voor Melopee, 2009, Meditatie

Andere activiteiten

  • lid van dichterscollectief Het Venijnig Gebroed (1997–…)

Laatste aanpassing: 2 maanden geleden.
Is dit auteursprofiel onvolledig? Gegevens aanvullen.