09.11.2021

Vrijdag 26 november 2021: Gezelle en Ecologie - Heb mêelij met de boomen

Wat maakt Guido Gezelle nog actueel en zo bijzonder vergeleken met tientallen andere vergeten natuurdichters? Het Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge organiseert een thema-avond rond ‘Gezelle & ecologie’ in het kader van de nieuwe ontwikkelingen op gezelle.be.

Programma

Mieke Dumont gaat in dialoog met Carl De Strycker van het Poëziecentrum en Lies Van Gasse over haar moderne bewerkingen van Gezelles gedichten in de graphic poem Vliegoefeningen.

Aansluitend volgt een debat over het thema Gezelle & ecologie met uitgever Carl De Strycker, dichter Geert Buelens en Gezellekenner Prof. Johan van Iseghem.

Dichters Frederik Lucien De Laere en Peter Holvoet -Hanssen zorgen voor poëtische intermezzo’s met hun hedendaagse mijmeringen bij Gezelles natuurgedichten.

Praktisch

Datum + uur: 26 november 2021 - 19u30
Locatie: De leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf (Kuipersstraat 3, 8000 Brugge) 
Toegang: gratis

Naar aanleiding van de publicatie van de graphic poem Vliegoefeningen van Lies Van Gasse loopt er in de Hoofdbibliotheek Biekorf, Bibliotheek Xaverianen, Daverlo en De Zorge van 19 november tot 31 december een tentoonstelling. Meer info over de tentoonstelling vind je op de website van stad Brugge.

Tags: Evenementen