Foto: Antwerpen Boekenstad

18.06.2020

Vrijdag 19 juni: 10 Antwerpse stadsdichters in de spotlight

SPOTLIGHT, het nieuwe virtuele podium van Arenberg & OLT Rivierenhof, wordt op 18 juni feestelijk gelanceerd met het SPOTLIGHT FESTIVAL. In samenwerking met Antwerpen Boekenstad presenteren ze op 19 juni tien Antwerpse stadsdichters op een rij die exclusief voor SPOTLIGHT hun ‘moeilijk lief’ Antwerpen bezingen.

Antwerpen was in 2003 de eerste Vlaamse stad die een stadsdichter aanstelde. Begin dit jaar ging Seckou als tiende stadsdichter aan de slag. Ze schreven samen ondertussen meer dan 100 gedichten over wat hen trof in Antwerpen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat ze allemaal hetzelfde podium delen: Tom Lanoye, Bart Moeyaert, Ramsey Nasr, Joke van Leeuwen, Peter Holvoet-Hanssen, Bernard Dewulf, Stijn Vranken, Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert én de nieuwe stadsdichter! Als kers op de taart verzorgt Mauro de muzikale entr’actes.

Een unieke kans om het verhaal van het stadsdichterschap helemaal te horen, van het Boerentorengedicht van Lanoye tot en met het meerstemmige ‘Krachtveld’ van Seckou, met ongeziene footage, ongehoorde anekdotes en onvergetelijke poëzie die de liefde voor onze stad uitspreken.

Volg het allemaal live op Spotlight via https://spotlight.arenberg.be

Tags: Evenementen