Foto: Uitgeverij De Zeef

19.02.2019

Mahlu Mertens wint de eerste Zeef Poëzieprijs

Onder grote belangstelling werd op zaterdag 16 februari de winnaar van de eerste Zeef Poëzieprijs bekend gemaakt. De kersverse winnaar is Mahlu Mertens met haar bundel-in-wording  Ik tape je een bed. De bundel verschijnt eind mei 2019 bij uitgeverij De Zeef samen met een bloemlezing die gedichten van 60 Vlaamse dichters verzamelt.

Mahlu Mertens is afkomstig uit Nederland, maar woont sinds 2011 in België waar ze als theatermaker werkt bij het gezelschap Grensgeval en als doctoraatsstudent onderzoek doet naar hedendaagse letterkunde aan de Universiteit Gent. Haar gedichten verschenen eerder in Het gezeefde gedicht en in de Poëziekrant.

Eervolle vermeldingen op de uitreiking van de Zeef Poëzieprijs waren er voor Rinske Kegel en Merve Önder. Hun bundels werden geselecteerd voor een latere publicatie.

Uitgeverij de Zeef is een nieuwe poëzie-uitgeverij die zich richt op debuterende auteurs en in een later stadium ook nieuw werk van die auteurs wil uitgeven. Uitgeverij De Zeef is een initiatief van dichter Roel Richelieu Van Londersele. Poëzie-Centraal publiceerde onlangs een interview met Van Londersele over de nieuwe uitgeverij.

Tags: Poëziewedstrijden