Foto: Arthur Los

15.01.2019

Donderdag 31 januari 2019: Tom Lanoye & Gasten: VRIJ - WIJ?

Poëziecentrum, Arenberg en Antwerpen Boekenstad presenteren de Startshow Poëzieweek!

Poëzie mag gevierd worden! Op de avond van donderdag 31 januari staat poëzie dan ook op het hoogste podium in de Startshow van de Poëzieweek.

Tom Lanoye, dichter van het Poëziegeschenk 2019, is eregast van dit poëziefeest en brengt verschillende gasten mee.
Niemand minder dan Antjie Krog, een van de belangrijkste dichters uit Zuid-Afrika, zal het podium delen met haar bijna-buurman Lanoye. Dat dat vuurwerk oplevert, zal niemand verbazen.
Maar Antjie Krog is niet de enige die voor vonken zorgt. Een volgende gast van Lanoye is de Belgisch kampioen Poetry Slam van 2017, Lisette Ma Neza.
Vervolgens komt ook Charlotte Van den Broeck langs, zij schreef afgelopen zomer nog een vurig pleidooi voor de poëzie en haar laatste bundel Nachtroer(De Arbeiderspers, 2017) was genomineerde voor de laatste VSB-Poëzieprijs.
Het volgende podiumbeest dat op Lanoyes gastenlijst staat is Delphine Lecompte. Haar poëzie bundelde ze een maand geleden nog in een Best of (De Bezige Bij) en ook in de Arenberg zal ze een best of zichzelf op de planken brengen.
De voorlaatste gast is de Nederlandse Simone Atangana Bekono. Haar veelbelovende debuut hoe de eerste vonken zichtbaar waren (Uitgeverij Wintertuin) werd afgelopen zomer nog bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee.
Last but not least op Lanoyes lijst is multitalent Mauro Pawlowski! Dit creatieve genie zal de avond muzikaal luister bij zetten.

Marcel Vanthilt leidt de avond in goede banen!

Een organisatie van Poëziecentrum, Arenberg en Antwerpen Boekenstad.

Praktische info:

datum: Donderdag 31 januari 2019, 20:15 uur
locatie: Arenberg | Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen
toegang: €10,- / €8,- (-26 j. en studenten)
tickets: via Arenbergschouwburg  

 

Tags: Evenementen, Poëzieweek